Παρος

Το Νησί των Ανέμων

Αξιοθέατα

Οι πανέμορφοι μοναδικοίορεινοί οικισμοί του νησιού

Όταν βρεθείς στην Πάρο, μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα πανέμορφα πεδινά χωριά της. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι οι Λεύκες, οι οποίες παλαιότερα αποτέλεσαν και πρωτεύουσά της. Είναι χτισμένες ανάμεσα στους πρόποδες του βουνού Στρούμπουλας και προσφέρουν καταπληκτική θέα στη Θάλασσα. Ιδιαίτερα αξιόλογα χωριά είναι και ο Πρόδρομος, τα Μάρμαρα και η Μάρπησσα.

This image for Image Layouts addon

Το Κάστρο Παροικιάς (Φραγκοκάστελο Πάρου)

Η Παροικιά αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού της Πάρου. Εκεί βρίσκεται και το περίφημο Ενετικό Κάστρο του 13ου αιώνα, τοποθετημένο στη θέση της Αρχαίας Ακρόπολης του νησιού. Γύρω από το κάστρο αναπτύχθηκε ένας μεσαιωνικός οικισμός, το «ξώπυργο».

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Πάρου στη Νάουσα

Η Νάουσα της Πάρου είναι η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη του νησιού. Στα δυτικάτου κόλπου της, ακριβώς πάνω από την περίφημες Κολυμπήθρες, αναπτύχθηκε ο πιο σημαντικός οικισμός της Πάρου κατά τα μυκηναϊκά χρόνια. Σήμερα, στον αρχαιολογικό χώρο διασώζονται τα τείχη του.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Αρχαία Λατομεία Πάρου, ένα παγκόσμιας εμβέλειας αξιοθέατο

Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς με ιστορία 3200 ετών, αποτελεί το διαχρονικό αποτύπωμα της Πάρου σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λυχνίτης, το περίφημο παριανό μάρμαρο, αποτέλεσε το υλικό για πολλά έργα γλυπτικής και αρχαίων ναών.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου

Χτισμένο το 1960, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του σε ολόκληρη τη χώρα. Περιέχει αρχαία εκθέματα από τη νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή, από την Πάρο και την Αντίπαρο. Ανάμεσά τους, η Νίκη της Πάρου, κυκλαδικά εδώλια και ψηφιδωτά, η αρχαϊκή μαρμάρινη Γοργώ.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Κοιλάδα με τις πεταλούδες, ένα αξιοθέατο της παριανής φύσης

Έξω από την Παροικιά βρίσκεται ένας μοναδικός βιότοπος που φιλοξενεί πεταλούδες του είδους Jersey Tiger Moth. Η κοιλάδα είναι καταπράσινη, διαθέτοντας πυκνή βλάστηση από κυπαρίσσια, πλατάνια, αγριελιές και μία πηγή με νερό.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που εκτείνεται σε μια χερσόνησο 800 στρεμμάτων. Πρωτοπόρο στο είδος του, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και φυσιολατρών. Λειτουργεί για την προστασία και την ανάδειξη της χερσονήσου του Αϊ Γιάννη-Δέτη.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Το Μουσείο Γλυπτικής Μάρπησσας

Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνης Νίκο Περαντινό, όταν επέστρεψε πίσω στην Πάρο από το Παρίσι. Σήμερα φιλοξενεί εργαστήρια γλυπτικής – πλαστικής – μεταλλοτεχνίας – χαλκοπλαστικής – μαρμαρολατήπας και μαρμαρογλυπτικής.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Το Ιερό του Δηλίου Απόλλωνα και της Αρτέμιδος

Σημαντικό μνημείο του νησιού που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στη βόρεια πλευρά της Παροικίας, με θεά το ιερό νησί της Δήλου! Εδώ, έχουν εντοπιστεί πολύ σημαντικά ειδώλια και γλυπτά, όπως μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος, που εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάρου.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Το Αρχαίο Νεκροταφείο Παροικιάς

Σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Παροικίας διασώζεται ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του είδους. Χρονολογείται από το τέλος του 8ου π.Χ. μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ευρήματα και πλούσιο φωτιογραφικό υλικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Περισσότερα
This image for Image Layouts addon

Η Μονή Χριστού Δάσους

Πρόκειται για ένα πανέμορφο γυναικείο μοναστήρι τοποθετημένο πάνω σε ύψωμα με μοναδική θέα. Εκεί βρίσκονται ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. Ο ναός εορτάζει με 2 πανηγύρεις, η πρώτη στις 31 Ιανουαρίου και η δεύτερη στις 18 Αυγούστου.

Περισσότερα

Η ΙστορίαΤο Παρελθόντης Πάρου

Image

Το 1207, η Πάρος πέρασε στην κατοχή των Ενετών και αποτέλεσε μέλος του δουκάτου του Αιγαίου, που ίδρυσε ο Μάρκος Σανούδος.Οι κάτοικοι του νησιού δουλεύουν στα χωράφια σαν δουλοπάροικοι ενώ εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από πειρατικές επιδρομές και λεηλασίες.Η Νάουσα γίνεται βάση πειρατών. Την περίοδο της Ενετοκρατίας κτίζεται το κάστρο της Παροικιάς, της Νάουσας και του Κέφαλου (Μάρπησσα). Από το 1389 μέχρι και το 1537 περνά στην κατοχή της Φραγκικής δυναστείας των Σωμαρίπων, οι οποίοι ανέδειξαν την Πάρο σε εμπορικό κέντρο.  

Image

Η Πάρος κατοικείται από την 4η χιλιετία π.Χ. και γνώρισε περιόδους μεγάλης οικονομικής και καλλιτεχνικής ακμής, αλλά και περιόδους λεηλασιών, έντονης βίας, παρακμής και αφάνειας.

Το ιστορικό τοπίο της Πάρου γίνεται πιο ξεκάθαρο από την εποχή του χαλκού, μετά την ανακάλυψη των τριών μεγάλων πολιτισμών, του κυκλαδικού, του μινωικού και του μυκηναϊκού. Στις περιοχές, Γλυφά, Δρυός, Κάμπος, Κουκουναριές, Πλαστήρας, Φάραγγας, διασώζονται ίχνη κυκλαδικών οικισμών.

Image
Με την Μικρασιατική καταστροφή το 1922 το νησί δέχθηκε πρόσφυγες, οι οποίοι ενσωματώθηκαν και εμπλούτισαν την τοπική κοινωνία. Η τροχιά ανάπτυξης του νησιού διακόπτεται με τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την γερμανική κατοχή. Στις 14 Ιανουαρίου 1944 βομβαρδίζεται από συμμαχικά αεροπλάνα το λιμάνι της Παροικιάς στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης καταστροφής από τους Άγγλους όλων των πλοιαρίων που οι Γερμανοί είχαν επιτάξει για τη μεταφορά εφοδίων τους, όπου δεν αποφεύχθηκαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Οι Καλύτερες Παραλίες της Πάρου

Κολυμπήθρες

Και όμως, δεν είναι καρτ ποστάλ! Η παραλία Κολυμπήθρες, κοντά στη Νάουσα, είναι πραγματική και είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο της Πάρου. Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, ταβέρνες, water sports Πρόσβαση: Οδικώς Απόσταση από Νάουσα: 4.9χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 10.5χλμ.

Καλόγερος

Περιτριγυρισμένη από ογκώδεις βράχους είναι προσβάσιμη με τα πόδια από την κοντινή παραλία του Μώλου. Απομονωμένη και ήσυχη, θεωρείται ιδανική για όσους αποζητούν την απόλυτη γαλήνη.Πρόσβαση: Οδικώς & 10λεπτο περπάτημα  Απόσταση από Νάουσα: 12χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 17χλμ.

Μαρτσέλο

Γνωστή και ως Κριός, η παραλία Μαρτσέλο περιβάλλεται από έναν κόλπο που είναι ιδανικά προστατευμένος όταν φυσάει. Η ψιλή, χρυσαφένια άμμος σε καλεί να απολαύσεις την παραλία παίζοντας στα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars Πρόσβαση: Οδικώς  Απόσταση από Νάουσα: 13.5χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 4.2χλμ.

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή, κλασσικό σημεία για windsurfing στο νησί.Η μεγαλύτερη από τις παραλίες της Πάρου και σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς, καθώς μαγνητίζει τα πλήθη χάρη στα καταπληκτικά γαλάζια νερά της Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, water sports Πρόσβαση: Οδικώς Απόσταση από Νάουσα: 14χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 20χλμ.

Φάραγγας

Μία από τις πιο χαλαρές και όμορφες παραλίες της Πάρου, ο Φάραγγας περιβάλλεται από πεύκα και θάμνους, ενώ τα νερά του είναι σμαραγδένια και πεντακάθαρα. Η ψιλή, χρυσή άμμος είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, water sports Πρόσβαση: Οδικώς  Απόσταση από Νάουσα: 25χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 14χλμ.

Μοναστήρι

Το Μοναστήρι είναι κοσμοπολίτικο, αλλά με μια ήσυχη πλευρά. Η παραλία είναι καλυμμένη από λευκόχρυση άμμο, με τα γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά της να την καθιστούν ιδανική και για παιδιά. Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bar, water sports Πρόσβαση: Οδικώς ή με θαλάσσιο ταξί από Νάουσα  Απόσταση από Νάουσα: 6.9χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 13χλμ.

Σάντα Μαρία

Η λευκή άμμος και τα πράσινα νερά της παραλίας Σάντα Μαρία θα σε κάνουν να νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε τροπικό νησί. Αν θέλεις περισσότερη ησυχία, διάλεξε τη Μικρή Σάντα Μαρία με μερικές όμορφες ταβέρνες. Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, εστιατόρια, water sports Πρόσβαση: Οδικώς Απόσταση από Νάουσα: 6.3χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 16χλμ.

Πούντα Kite

Η παραλία βρίσκεται δίπλα σε ένα κανάλι 1,5 χιλιομέτρου μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου, το οποίο εξασφαλίζει σταθερά δυνατούς ανέμους.Αυτός ο παράδεισος των water sports με την ψιλή άμμο θα διατηρήσει ανεβασμένη τη διάθεση και την αδρεναλίνη σου για ώρες… Εδώ θα βρεις: Water sports Πρόσβαση: Οδικώς  Απόσταση από Νάουσα: 18χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 8.3χλμ.

Αγία Ειρήνη

Με ψιλή κιτρινωπή άμμο, φοίνικες αλλά και αρμυρίκια διάσπαρτα. Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις και ανέσεις, ένα εστιατόριο για φαγητό και ένα beach bar για ποτά. Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bar/ εστιατόριο Πρόσβαση: Οδικώς  Απόσταση από Νάουσα: 16χλμ. Απόσταση από Παροικιά: 7χλμ.

Βρετε Περισσότερες Πληροφορίες για το Νησί της Πάρου

Επικοινωνηστε Μαζι Μας

Οικισμος Αγκαιρια , Αλικη, Παρος

6972221880

luxuryvillasparos@gmail.com
Image

Κάντε Κράτηση

Καλέστε μας

6972221880

Στείλτε μας email

luxuryvillasparos@gmail.com